Wijziging EU Cosmetica Verordening

Naar aanleiding van een nieuwe wetswijziging zijn er 56 nieuw te vermelden allergenen opgenomen in de cosmetica wetgeving. Dit is van invloed op het maken van sommige van uw etiketten. We zijn druk bezig alle documentatie bij te werken, zodat u de wijzigingen tijdig door kunt voeren. Voor het doorvoeren van deze wijziging staat een termijn van vijf jaar voor bestaande producten. Voor het invoeren van nieuwe producten staat drie jaar. Dit betekent dat u nog ruim de tijd heeft uw huidige voorraad te verkopen.

Hierbij alvast de belangrijkste veranderingen in onze geuren:

Macchiato
De allergenen waren altijd zo laag, dat bij gebruik van 2% er geen labelvoorwaarde golden. Nu zijn er bij dezelfde concentratie wel labelvoorwaarden. Bij het toevoegen van minder geur, kan het zijn dat u nog wel onder de labeldrempel blijft.

X-mas
De te melden allergenen waren bij deze geur niet aanwezig en daardoor allergeen vrij. Met de nieuwe te melden allergenen is dat niet meer het geval.

Ylang Ylang
Ook deze geur was altijd een allergeenvrije geur. Door de toevoeging is dat niet meer het geval.

Controleer de nieuwe documenten op onze website voor de details.

Over Gildewerk

Gildewerk is al sinds 1977 een betrouwbare  leverancier van benodigdheden voor kaarsenmakerijen en/of zeepmakerijen over de gehele wereld.

Categorieën

Archief

Gildewerk