• Voor de liefde van kaarsen- en zeepmaken, een webshop vol inspiratie en passie


    Shop nu

Instellingen startup

Gildewerk helpt zorginstellingen om zinvolle en creatieve activiteiten te ontwikkelen voor mensen met een beperking

We bieden nuttig, creatief, eerlijk handwerk dat zichzelf terugbetaald in voldoening, meerwaarde en omzet.

Gildewerk biedt een zeer compleet assortiment met hoogwaardige grondstoffen, apparatuur en gereedschappen voor een kleinschalige of grotere kaarsenmakerij en/of zeepmakerij. Daarnaast levert Gildewerk voorlichting, inspiratie en trainingen voor activiteitenbegeleiders die zorgen dat de activiteiten binnen jouw instelling een succes worden en blijven.

Welk budget heb ik nodig om een kaarsen- of zeepmakerij in een zorginstelling te starten?

In de kaarsenmakerijen en zeepmakerijen van zorginstellingen komt het aan op teamwork. Alle deelnemers dragen hun steentje bij. Iedereen proeft de voldoening van ambachtelijk werk en ervaart dat met vrij eenvoudige handelingen en uit simpele grondstoffen een goed verkoopbaar product ontstaat. Gildewerk heeft de drempel voor deze activiteiten zodanig verlaagd, dat ook ongeacht de aard en niveau van de deelnemers het uitoefenen van deze vakken goed mogelijk zijn.

De kaars of zeepproductie is geen doel op zich, maar een middel om deelnemers een zinvolle en aantrekkelijke dagbesteding te bieden

De activiteiten in een kaars- en zeepmaker atelier omvatten verschillende bezigheden, zoals doseren, mengen, dompelen, gieten, extruderen, vormen, snijden, stempelen en verpakken. Daardoor is er een breed scala aan inpassingmogelijkheden voor de deelnemers. De handelingen zijn rustgevend en werkdruk of prestatiedwang ontbreken. Wel aanwezig is de mogelijkheid tot zelfontplooiing. Kaarsenmakers en zeepmakers zijn terecht trots op hun werk. Het is een echt ambacht, waarin ze ver kunnen doorgroeien en veel creativiteit kunnen ontwikkelen.

Heeft Gildewerk een showroom die ik kan bezoeken om een indruk te krijgen
wat Kaarsen- en zeepmaken inhoudt?

Het zijn ook veilige bezigheden, die een aangename ambiance mogelijk maken.

De combinatie van bijzondere vormen, geur en kleur maakt het werken met kaarsen en zeep tot een waar feest. Het gebruik van verschillende technieken doet een beroep op de creativiteit.

Met de hoogwaardige basisgrondstoffen — in combinatie met vele kleuren en geuren — kunnen mooie, ambachtelijke producten gemaakt worden.

De eindproducten hebben een professionele uitstraling en zijn goed verkoopbaar. Het Gildewerk-assortiment biedt bovendien ‘Eerlijk Ambacht’ verpakking en presentatiematerialen om de verkoop te ondersteunen.

Gildewerk workshops

Verbeter je vaardigheid met de nieuwste trends en technieken in kaarsen- en zeepmaken