Veelgestelde vragen

Met zuivere grondstoffen als paraffine, stearine, bijenwas, soya, koolzaad en zonnebloem maak je de mooiste handgemaakte kaarsen. De twee belangrijkste methoden voor het maken van kaarsen zijn dompelen en gieten. Met slechts een geringe investering beschik je al snel over uitgebreide mogelijkheden tot het vervaardigen van aantrekkelijke, creatieve kaarsen. Voor dompellen leveren we eenvoudig te bedienen dompelapparatuur die al snel leiden tot een professioneel-ogend eindproduct. Als je liever kaarsen wil gieten gebruik je een van de vele verschillende mallen waarin je een gietmix laat hard worden. Andere werkmethodes zijn rollen, snijden, stansen of stapelen. Daarnaast is er een wereld aan mogelijkheden op het gebied van decoreren en verpakken; de presentatie van je product is belangrijk als je aan verkopen denkt. Waar je ook voor kiest, de Gildewerk familie staat je bij, geeft cursussen en workshops en levert alle grondstoffen, apparatuur, gereedschappen en andere benodigdheden voor de kleinschalige of grotere kaarsenmakerij.

De vraag naar kleinschalig, maar verantwoord vervaardigde zeepproducten groeit hard. Met onze zuivere grondstoffen voor zeepstukken; met onze zelfontwikkelde zeepmachine die als beste wordt ervaren; en met onze veilige werkmethoden kun je als ambachtelijk zeepmaker producten vervaardigen die in vorm, geur en kleur uitstijgen boven het gangbare. Ook voor vloeibare zepen (met steeds meer verschillende grondstoffen), gietzeep en badzout zijn erg in trek bij ambachtelijke zeepmakers in heel Europa.

Of je nu met onze zeepgranulaten of vloeibare basiszepen werkt of via de cold process methode, Gildewerk levert alle grondstoffen en apparatuur die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, hygiëne en veiligheid en ook aan de strenge Europese cosmeticawetten.

Ook met slechts een geringe investering beschik je al snel over mogelijkheden tot het vervaardigen van aantrekkelijke, creatieve kaars- of zeepproducten. We hebben budget-ideeën die je kunnen helpen bepalen of een installatie binnen jouw bestedingspakket past. Ook de diverse start pakketten zijn een kostengunstige manier voor een eerste begin. Wat je situatie ook is, Gildewerk kan je helpen het meeste uit je budget te halen.

Lees hier meer over in onze Blog:

Kosten Kaarsen gieten

Kosten kaarsen dompelen

Voor een eerste oriëntatie nodigen we je graag uit voor een bezoek aan onze showroom. Wij kunnen je laten zien waaruit de verschillende installaties bestaan, zodat je kunt inschatten welke het meest geschikt zijn voor jezelf of je deelnemers. Van veel installaties hebben wij startpakketten voor je klaarliggen, waarmee je gemakkelijk kunt bepalen of een installatie binnen jouw budget past. Alleen na een afspraak kunnen wij tijd voor je reserveren. Je bezoek is uiteraard vrijblijvend en kosteloos. Maak een afspraak via holland@gildewerk.com of bel met 31 – (0)23 – 532 22 55

De workshops worden periodiek ingepland. Dit maken we kenbaar op de webpagina over de workshops:

Bent u een ondernemer en wilt u weten wanneer de workshops zijn, klik dan op de volgende link:

Workshops voor ondernemers

Workshops voor  activiteitenbegeleiders vindt u hier:

Workshops voor activiteitenbegeleiders

Ook buiten onze workshops en cursussen biedt de Gildewerk familie uitgebreide ondersteuning. Als je vragen hebt of wanneer er eens iets niet lukt, dan kun je ons altijd bellen of mailen. Wij staan je graag in je eigen taal te woord om je vragen te beantwoorden of je problemen op te lossen. Gildewerk heeft meertalige experts in dienst. Mail holland@gildewerk.com of bel met 31 – (0)23 – 532 22 55

Het unieke Kwaliteitssysteem van EU Soap Quality System maakt verantwoord zeep maken een stuk gemakkelijker. Sluit je als zeepmaker aan bij dit Kwaliteitssysteem en je bent ervan verzekerd dat je op een betaalbare manier voldoet aan de strenge Europese Cosmetica Wetgeving. Het is zeer geld- en tijdrovend om als individuele producent van zeep zelf alle processen dusdanig in te regelen dat er voldaan wordt aan de steeds strenger wordende Europese Cosmetica Wetgeving. Het Kwaliteitssysteem zorgt er voor dat je hier geen omkijken naar hebt en jouw zeepproducten altijd aan de Europese Cosmetica Wetgeving blijven voldoen.

Sinds Kwaliteitssysteem van EU Soap Quality System actief is, hebben dan ook vele Europese producenten zich bij hierbij aangesloten. Het systeem neemt de product verantwoordelijkheid van je over, zodat je geen zorgen hoeft te maken als je door controlerende instanties, zoals de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in Nederland, gecontroleerd wordt en vragen krijgt over jouw zeepproducten, processen en productieruimte. Dit wordt gedaan tegen een zeer scherp tarief wat er voor zorgt dat je duizenden Euro’s bespaart vergeleken met als je zelf er voor zou zorgen dat je aan alle wettelijke vereisten voldoet. Geen overbodige luxe lijkt ons. Verder levert het abonnement voordelen op als een snellere levering, regelmatige bijscholing, korting op producten en een driejaarlijks persoonlijk certificaat van vakmanschap. Voor meer info kijk op https://sqseurope.com

Voor kaarsenmakers en zeepmakers versturen wij jaarlijks verschillen publicaties die ingaan op nieuwe trends in de industrie. Zo is er bijvoorbeeld de Trendkleurenfolder die ingaat op modieuze, goed op elkaar afgestemde pigmenten en kleurstoffen. Maar we doen nog veel meer. Wie continue op de hoogte wil blijven bezoekt het best het Gildewerk blog of volgt onze activiteiten op sociale media. Bezoek ons Gildewerk blog.

Gildewerk is dé specialist is voor ambachtelijke kaarsenmakerijen en zeepmakerijen. Succes verzekerd. De liefde voor het vak heeft ons gebracht waar we vandaag staan. Vandaag hebben we de kennis, ervaring en professionaliteit om al onze klanten op een juiste, persoonlijke wijze bij te staan. Ons assortiment is breed en zeer volledig; duizenden kwaliteitsproducten die zorgvuldig door experts zijn gekozen en indien nodig worden vernieuwd met (nog) betere producten die aan de hoogste eisen voldoen.

Gildewerk biedt gemak en ondersteuning aan iedereen die vragen heeft of wanneer er eens iets niet lukt. Daarom zijn er zoveel kaars- en zeepmakerijen die deel uitmaken van Gildewerk’s internationale familiekring. We behoren allemaal tot de familie van gepassioneerde ambachtslieden.

Of het nu gaat om het kleinschalig gieten van zeep of kaarsen, het automatisch mengen van grondstoffen of het produceren van zeepstukken met de Gildewerk Zeepmachine, je moet er op kunnen vertrouwen dat je probleemloos kunt werken. Veiligheid, degelijkheid en eenvoudig gebruik zijn daarom belangrijke kenmerken van Gildewerk’s noeste werkpaarden. We bedenken en leveren ook apparatuur op maat. Deze is goed doordacht, van betrouwbaar fabricaat en speciaal geschikt voor de wat grotere, (semi) professionele kaarsen of zeepmakerij. Wij hebben een eigen technische dienst die onze apparatuur zelf ontwikkelt, bouwt of assembleert. Tevens zorgt de technische dienst dat onze apparatuur blijft voldoen aan de meest recente veiligheidseisen.

De keuze van de juiste apparatuur vraagt om een persoonlijk advies en gedetailleerde informatie. Bel of schrijf ons voor een afspraak en voor meer informatie over de aantrekkelijke prijzen van deze apparatuur. Mail holland@gildewerk.com of bel met 31 – (0)23 – 532 22 55

In Nederland wordt 21 % toegevoegd aan alle bestellingen die naar een adres in Nederland worden verstuurd. In de rest van de EU berekenen wij 21 % BTW, behalve als het bedrijf een BTW nummer heeft, zij betalen 0 % BTW. Buiten de EU berekenen wij altijd 0% BTW en moet u voldoen aan de regelingen van uw eigen land.

We zullen er alles aan doen om artikelen binnen één week te verzenden. Als er een vertraging is, nemen we per e-mail contact met u op en informeren we u wanneer uw bestelling wordt verzonden.

We gebruiken een Europese postdienstcalculator om de werkelijke verzendkosten voor uw bestelling te bepalen en verdienen zelf niet aan de verzendkosten. We zullen voortdurend onderzoek doen naar opties om lagere verzendkosten aan onze klanten door te berekenen en wijzigingen aan te brengen naar eigen goeddunken.

Kijk voor de actuele prijzen op de verzendkosten pagina

Gildewerk