• Gildewerk levert alleen de veiligste en zuiverste grondstoffen die aan strenge eisen en hedendaagse wetgeving voldoen.


    Shop nu

Speciaal voor ambachtelijke zeepmakers die bekwaam en veilig willen ondernemen

HET EUROPEES ZEEPKWALITEITSSYSTEEM

Sluit je aan bij de familie van verantwoordelijke zeepmakers en je bent vakkundig beschermd.

Neem geen risico’s en sluit je aan. Want wie zeep- en badproducten maakt, moet aan bepaalde eisen voldoen. Dat weet iedereen. Dat is ook logisch, omdat het product met de huid in aanraking komt. Als dat irritaties teweegbrengt kan dat aan de huid liggen, maar ook aan de zeep. Indien de maker van de zeep zich gehouden heeft aan bepaalde eisen, kan zij/hij er gerust op zijn dat dit niet ligt aan de ingrediënten of receptuur en kan daarom ook niet aansprakelijk worden gesteld.

Het EU Soap Quality System is ontwikkeld door de broers Michiel en Maarten Teunissen. Grondleggers van Gildewerk BV, Europees leverancier van benodigdheden voor ambachtelijke zeepmakerijen en initiatiefnemer van het EU Kwaliteitssysteem. Het systeem wordt voortdurend beproefd en getest door de controlerende instanties in elk Europees land waar onze abonnees gehuisvest zijn. Het Zeep Kwaliteitssysteem evolueert mee met de strenge wetgeving van de Europese Unie.

Het EU Soap Quality System
minimaliseert jouw risico’s

Het EU Soap Quality System is gebaseerd op een taakverdeling tussen de onderneming en Gildewerk. De onderneming moet naast hygiënisch ook volgens Gildewerk’s receptuur werken, een logboek bijhouden en kenmerken aanbrengen op de zeep.

Gildewerk levert alle benodigdheden via het kwaliteitssysteem en zorgt er o.a. voor dat zij het eerste aanspreekpunt wordt voor consumenten die vragen of klachten hebben. Het EU Soap Quality System neemt veel werk uit handen en minimaliseert de risico’s. Het gebruik van een kwaliteitssysteem is wettelijk verplicht. Het EU Soap Quality System zorgt ervoor dat het voor je onderneming mogelijk en betaalbaar blijft om veilig te produceren. Je kunt zonder verdere verplichtingen uitgebreide informatie over het EU Soap Quality System aanvragen, of je aanmelden via de website: sqseurope.com.

Ben je geïnteresseerd in het maken van een natuurlijke zeep die vriendelijk is voor je huid en het milieu?

Lid worden van het zeepmaker gilde? Welkom bij Les Maîtres Savonniers

Les Maîtres Savonniers staan garant voor hoogwaardig en veilig zeep
maken. De cursus ‘Ambachtelijk Zeepmaken’ leert hoe je op professionele
wijze zelfgemaakte bad-en zeepproducten maakt.

Gildewerk